Administrar

Blocs dels convocants de la manifestació del dia 24 de novembre, a les 18h. a la Plaça d'Espanya de Palma: Respectau la Real, Respectau Mallorca. SI ET SENTS DECEBUT, VINE!...............

Manifestació per Son Espases. La roda de premsa d'ahir als diaris.

taula | 23 Novembre, 2007 13:39

MANIFESTACIÓ
Dissabte dia 24 de novembre a Palma, Plaça d'Espanya, 18.00 hores
RECTIFICAU! RESSPECTAU LA REAL! RESPECTAU MALLORCA!
Novembre de 2007
 

 

DIARI DE BALEARS

Els convocants animen a acudir a la manifestació contra Son Espases

Qualifiquen de «frau polític» la decisió del Govern sobre l'hospital

MARIA QUES. Palma.
Les vint-i-cinc organitzacions socials convocants de la manifestació que tindrà lloc a Palma demà dissabte, contra la continuïtat del projecte de construir el nou hospital de referència a Son Espases, feren ahir una crida a tota la ciutadania perquè hi assisteixi i rebutgi aquest «frau polític». Segons van informar les entitats adherides a la convocatòria en un comunicat, la concentració s'iniciarà a la plaça d'Espanya a partir de les 18.00 h., des d'on recorreran els carrers més cèntrics de Ciutat per finalitzar amb una concentració a la plaça de Cort amb el lema «Rectificau. Respectau la Real. Respectau Mallorca».

Segons l'opinió dels organitzadors de la protesta, l'edificació de l'hospital als terrenys de Son Espases «suposa la destrucció de l'entorn del monestir de la Real», comporta «necessàriament» la construcció del segon cinturó de Palma i implica arrasar jaciments arqueològics. «El lloc on es construeix l'hospital és una zona d'alt risc d'inundacions», afegiren els convocants de la manifestació, que defensen que seria més convenient construir el nou centre sanitari a Son Dureta i consideren que el projecte del Govern del PP que ha assumit l'executiu de centreesquerra, que presideix Francesc Antich, «sol beneficiar els especuladors».

Pep Juàrez, representant de la CGT, una de les entitats convocants, destacà la importància de continuar «lluitant perquè no es consolidi aquest desastre a Son Espases», al temps que tornà a animar tots els ciutadans a expressar la seva repulsa a aquest projecte acudint a la manifestació. Per altra banda, el portaveu sindical denuncià que «certs col·lectius han retirat tots els fulletons que anunciaven la manifestació», la qual cosa, «demostra que hi ha gent molt preocupada perquè aquesta manifestació no sigui un èxit», afirmà.

 

AL DIARI DE MALLORCA 

Las entidades, igual de orgullosas si 300 personas protestan contra Son Espases

La organización pide que mañana salgan a la calle los ciudadanos decepcionados con la decisión del Govern

ROSA FERRIOL. PALMA. La organización de la protesta de mañana en contra de la construcción del hospital de referencia en Son Espases asegura que estarán igual de orgullosos y que no se sentirán desanimados si reúnen 300 ó 500 personas. "Nosotros no hemos perdido la dignidad, los gobernantes, sí". "No se trata de una cuestión cuantitativa", señalan. El objetivo es mostrar su decepción por la decisión del Govern de continuar el proyecto del PP. Exigen una rectificación y que se paralicen las obras.
Sin embargo, la entidades convocantes puntualizan que han hecho una fuerte campaña de difusión y esperan muchos asistentes. La protesta arrancará a las seis de la tarde de la plaza de España y finalizará en Cort. Hay que recordar que el pasado 17 de marzo se celebró una manifestación histórica contra la política territorial. Unas 50.000 personas salieron a la calle para exigir que no se destruya Mallorca
"Respetad La Real", "Respetad Mallorca" y "Rectificad" son los lemas de la concentración que servirá para trasladar el desacuerdo de los ciudadanos y de unas veinte entidades por la decisión del Govern de Antich de continuar Son Espases. La portavoz de la Plataforma Salvem La Real, Aina Calafat, critica que cuando los partidos que ostentan el poder estaban en la oposición denunciaban que los gobernantes del PP eran corruptos y ahora ellos siguen la misma línea. "La decisión del nuevo equipo supone un fraude político muy grave". Calafat asegura que miembros de ERC y PSM han abandonado sus partidos a consecuencia de la decisión.
Entre sus motivos para oponerse a la construcción, destacan que a consecuencia del hospital se hará el segundo cinturón. También esgrimen que es una zona de alto riesgo de inundación. La edificación supone la destrucción del entorno del Monasterio, además las obras ya se han cargado yacimientos arqueológicos. "El Govern, al someterse a los poderosos, deja la puerta abierta a otras destrucciones como Port Adriano", apuntan. Calafat afirma que el anuncio de proteger Ses Fontanelles es una cortina de humo.
Por ello, llaman a la ciudadanía a que mañana a las seis de la tarde acudan a la plaza de España para demostrar su decepción. Además de Salvem La Real, convocan la protesta otras entidades como CGT, OCB, Gadma o Unió Obrera Balear.

Denuncia

Por su parte, la Plataforma Salvem La Real presentó el martes una denuncia en el juzgado número 4 contra la construcción del hospital en Son Espases. Calafat aseguró que el Govern "comete un delito al obviar la ley". Denunció que el centro sanitario incumple el Plan Hidrológico Nacional y el de las islas. Además mantiene que el proyecto no prevé la presencia del torrente.

 

Comentaris

 1. Kesuct

  hi!!!

  Quaph | 07/02/2012, 17:25
 2. Tot són desastres

  Tot. Bé tot no. Però ja estam tan indignats i cansats de repetir arguments i que ens ignorin que el proper pas,...
  és que no sabem on arribaran.

  Mallorca LLevant | 17/10/2008, 21:03
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS