Administrar

Blocs dels convocants de la manifestació del dia 24 de novembre, a les 18h. a la Plaça d'Espanya de Palma: Respectau la Real, Respectau Mallorca. SI ET SENTS DECEBUT, VINE!...............

Gràcies als que no volguereu callar.

taula | 25 Novembre, 2007 12:10

Gràcies a tots els que vareu venir a la manifestació, gràcies a tots els que ús heu mogut, aferrat cartells, repartit octavestes...als que heu participat de les reunions i, tot i les males notícies que cada dimarts ens feien trontollar les ganes de sortir i cridar ben fort que no ens callarem, heu aguantat i heu fet possible aquesta gesta.

Moltes eren les persones, anònimes i no tant, que varen decidir no callar, que varen sortir al carrer, que varen alçar la seva veu en favor d'una causa que abans era electoralment rentable i ara ja és un "gra al cul" d'aquest govern.

 


 

Erem 300,400, 500... que més dona. Erem molts. Molts sense ganes de protagonisme, sense cercar res més que el que creiem legítim, sense interessos ni cartes amagades.

A la capçalera hi havia una petita pancarta que resava: RECTIFICAU! i en ella unes persones anònimes que, per atzar, varen portar-le sense ànims de protagonisme. Els va tocar. Però ningú va molestar-se per no anar a primera fila, no hi va haver empentes per sortir a la foto, més bé al contrari, els protagonistes eren les persones anònimes que no volien callar i no ho feren.

Segurament ningú que no fos allà pot entendre que ens és igual el nombre, que ahir va ser una festa, que varem demostrar que la llibertat de decidir encara és viva, que no estam sols. 

 

 

 

Com deia Cecili a un comentari: Tres-centes persones que es manifesten pels carrers de Palma, sense cap altre tipus de suport que la voluntat pròpia de reclamar més “dignitat”, són i tenen més valor que aquelles altres que, un bon dia, emprenen iniciatives tan sucoses com l'ecologista GOB, o la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, o els sindicats absents de la “Mani de tres-centes”, o els partits polítics amagats rere les finestres de les seves seus respectives... Totes aquestes organitzacions, el dia que naixen no compten amb un nombre tan elevat de participants! Coratge i endavant, que, de feina, en queda molta! Que això no és res més que un bon començament...

 

 

 

Fotos molt guapes a Pepe Torro 

Pàgines amb articles interessants sobre la manifestació:(segur que n'hi ha moltes més)

PICALSUD 

URXELLA 

Miquel López Crespí 

Joventut Nacionalista d'Artà 

Grosske 

Comentaris

 1. Ens volen desacreditar

  Despres de la manifestació del 24 de Novembre,alguns politics, acusan a las entitats adheridas de ser uns manipulatsi ala resta de manipuladors.
  Quina falta de respecte!.Ens acusan ells,que no han tengut escrupuls,de fer servir el seu poder i presionar a las entitats,per tal de que no s'adherisi a la manifestasiò.
  Ens aacusan, ells,que ens varen manipular atots i totas, amb promeses a camvi de vots,i despres s'han olvidat, que governan per que nosaltres els hem donat permis.
  Ells, que han manipulat atota mena d' entitats,colectius,movimets veinalsi plataformas,per arribar al gobern.
  Ells que se han carregat Son Espases,despres de prometer que no ho farian i que quant els i demanen, que pasará amb la façana maritima de Palma, responen amb un sileci.
  Ells que despres de tot resulta que tenen raó,uns som manipulats iels altres manipuladors.
  Ells els manipuladors i nosaltres els manipulats.
  DEIXAU DE MANIPULAR-NOS!
  NO EM FAREU CALLAR!

  Isabel

  Isabel Rodirguez | 28/11/2007, 18:16
 2. ens volen desacreditar

  Despres de la manifestació del 24 de Novembre,alguns politics, acusan a las entitats adheridas de ser uns manipulatsi ala resta de manipuladors.
  Quina falta de respecte!.Ens acusan ells,que no han tengut escrupuls,de fer servir el seu poder i presionar a las entitats,per tal de que no s'adherisi a la manifestasiò.
  Ens aacusan, ells,que ens varen manipular atots i totas, amb promeses a camvi de vots,i despres s'han olvidat, que governan per que nosaltres els hem donat permis.
  Ells, que han manipulat atota mena d' entitats,colectius,movimets veinalsi plataformas,per arribar al gobern.
  Ells que se han carregat Son Espases,despres de prometer que no ho farian i que quant els i demanen, que pasará amb la façana maritima de Palma, responen amb un sileci.
  Ells que despres de tot resulta que tenen raó,uns som manipulats iels altres manipuladors.
  Ells els manipuladors i nosaltres els manipulats.
  DEIXAU DE MANIPULAR-NOS!
  NO EM FAREU CALLAR!

  Isabel

  Isabel Rodirguez | 28/11/2007, 18:14
 3. Dignitat i respecte

  Els manifestants del dia 24 tenen un denominador comú,són persones indignades per la traïció dels seus governants que no han reparat en argúcies per a aconseguir vots i a qui tampoc no els hi ha preocupat gens el incompliment de les seves promeses electorals.
  Son Espases és la primera de les traïcions, però continuant amb aquesta línia, ja ens podem preparar que segurament n'hi haurà d'altres. De fet, ja s'està preparant la Llei de la Vivenda que permetrà construcciones en sòl rústic.
  Tampoc tenen cap respecte pels votants que han estat tan inocents de creure-se totes aquestes promeses i més.
  I ara, el Tinent de Batle responsable de Benestar Social ens diu que "els organitzadors de la manifestació no tenen dret a situar la frontera de la dignitat en la frontera de la seva pròpia opinió."
  Sr.Grooske, no és una qüestió d'opinió, és una qüestió de principis. I el que estan demostrant els nostres governants, és que no tenen principis, i això és una norma fonamental dins un partit polític d'esquerra.
  Per altra banda, s'ha pogut llegir a la premsa que la representant del Consell de Mallorca va demanar als manifestants que tinguessin respecte per les decisions preses pel President del Govern. I jo deman on és el respecte pels votants ? o és que, pentura, els votants no tenen dret a que se'ls respecti les promeses electorals que els polítics els hi fan ?

  Jacqueline | 26/11/2007, 22:44
 4. Resposta a Grosske

  contestació a Bernat Grosser (ats. Grosske)

  Aina Calafat | 25/11/2007, 19:35

  Desestimat Bernat (que és com et coneixen a l’ajuntament de Ciutat), saps perfectament dels medis dels quals disposam, i ens resulta curiós que ara comparteixis les avaluacions d’assistència del CNP, cosa que mai havia succeït.
  El que heu fet els membres de les actuals institucions, i el govern entre d’elles, ha estat ni més ni menys que una traïdoria. Predicàveu una cosa i heu fet l’altra, utilitzant els mateixos arguments que el PP, i això no té altre nom que perdre la dignitat.
  Quan ens manifestarem 40.000 ciutadans teníem el suport logístic i econòmic de tots els partits i del Gob, i et record que a la darrera concentració en defensa de La Real tu hi participares i després, ja en el govern: res de res, cortines de fum !. Per cert esperam que la protecció dels espais naturals que esmentes resulti més efectiva que la del parc de Llevant.
  Amb les nostres manifestacions NO torpedinam al govern, exigim el COMPLIMENT DE les vostres promeses electorals, QUE ÉS LA VOSTRA OBLIGACIÓ. Fins ara vosaltres disposàveu de tota la informació que nosaltres hem utilitzat per denunciar les obres. I NO l’heu sabuda emprar, sou ineficients....!, i hipòcrites i mentiders.
  Per cert en el darrer plenari de l’antic ajuntament, quan et demanaren la teva intervenció sobre el tema de les obres de ca n’Espases, NO VARES VOLER INTERVENIR, i a les meves peticiones em contestares: “¿ Que querías, que hiciese una intervención cañera de las mías...?” , idò NO, volíem que fessis el que havies de fer: defensar La Real, que era el que us havíeu compromès a fer !, per cert per això et pagàvem .....
  Per què no ens ha rebut el president del govern ?, que ens deixà penjats el dia de la constitució del Consell de Formentera, i des d’aquell dia no en sabem res de res; quan abans venia a les “manis” com dius tu i fins i tot ens feia escrits de suport.....?. Què curiós que el dia abans de la “mani” el govern protegeixi alguns espais naturals en perill. Què volia .?, el silenci dels desenganyats ?.
  Veim que ara estàs amb els sindicats: “Libre de Médicos, Satse, etc.” quin gir Copernicà !, ja no et fas amb els sindicats d’obrers. Ara sou govern ...., però tranquil prest hi haurà noves. Nosaltres NO ATURAREM !.
  Salvem La Real i tota Mallorca !, que està en les mateixes mans que abans: dels especuladors i promotors. Quan acabi la legislatura passarà el mateix que quan acabà el que es deia Pacte de Progrés, tornarà tot al seu lloc ......, dissortadament. I tot per la vostra ineficiència.
  hipocrita!

  Aina Calafat (25-XI-07)

  Aina Calafat (25-XI-07) | 25/11/2007, 19:24
 5. Grosske que perdé el 60% de l´electorat progressista de Palma i tres regidors (quan PSM i Eu en tenien 5) està en desacord amb la manifestació que abans defensava i que li va serví per continuar cobrant

  LA MANI DE SON ESPASES I LA DIGNITAT

  grosske | 25 Novembre, 2007 12:43

  Segons els organitzadors de la mani d'ahir sobre Son Espases, he perdut la meva dignitat. Jo i un munt de gent del PSOE, del Bloc, dels Sindicats, del GOB, del moviment veïnal, etc.

  No estic d'acord, és clar. Per ser dignes, basta amb fer allò que honestament creus que has de fer. Per això jo no tenc res a dir sobre la dignitat dels manifestants d'ahir: no sé de cap que em consti que hi anàs amb propòsits deshonests.

  Els camíns que condueixen al bé comú són molt diversos i opinables i s'ha d'aprendre a respectar l'opinió dels altres.

  Des del major dels respectes, per tant, jo discrep de la manifestació d'ahir. Jo no estic d'acord en què el govern balear sigui un assassí de la terra ni un traïdor i no crec que sigui just ni convenient assimilar-lo al govern anterior. Tampoc crec que sigui sensat demanar rectificació al govern perquè aquesta rectificació significaria el suïcidi de l'actual govern i un certificat d'incapacitat per continuar governant aquesta comunitat. I molt manco em fa ganes fer-ho el mateix dia en que el govern protegia un munté d'espais naturals emproats pel govern del PP. Tampoc no crec, per últim, que sigui convenient, per a allò que sempre he defensat, torpedejar aquest govern cinc mesos després de la seva constitució

  El meu raonament pot ser equivocat però estic segur que no estic tot sòl a l'hora de fer-ho. Per això, probablement, no fa gaire sortiren 40.000 persones per defensar el territori i ahir només ho feren 300. Els organitzadors de la manifestació tenen tot el dret a no treure conclussions d'aquesta devallada del 99% i això no els fa ni menys dignes ni menys respectables però el que no tenen dret és a situar la frontera de la dignitat en la frontera de la seva pròpìa opinió.
  Blog Eberhard Grosske (25-XI-07)

  Votant del Bloc | 25/11/2007, 12:24
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS